حجت کرمانی، وکیل فریبا عادلخواه، روز شنبه اعلام کرد که موکلش منتظر تصمیمگیری است تا مشخص شود چه زمانی میتواند به فرانسه بازگردد.
کرمانی درباره آزادی این شهروند ایرانی–فرانسوی به رویترز گفت: «فریبا عادلخواه شب جمعه آزاد شد و اکنون در منزلش است. ازنظر قانونی پرونده او تکمیل شده تلقی میشود و نباید مشکلی برای خروج از کشور داشته باشد. با این حال، این موضوع باید بیشتر بررسی شود، بنابراین زمان خروج او از ایران هنوز معلوم نیست.»
او با بیان اینکه پس از آزادی عادلخواه با او صحبت کرده است، افزود: «حال او خوب است و میگوید مثل هر زندانی دیگری که از زندان آزاد میشود خوشحال است.»
وزارت امور خارجه فرانسه نیز در واکنش به اعلام آزادی عادلخواه، خواستار احیای آزادیهای دیگر این پژوهشگر ازجمله بازگشت به فرانسه در صورت تمایل خود او شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فریبا عادلخواه از زمان بازداشت در سال ۱۳۹۸ و در جریان سفر به ایران، در زندان به سر میبرد. او یکی از هفت تبعه فرانسوی بود که در ایران بازداشت شد؛ عاملی که در ماههای اخیر باعث وخامت روابط پاریس و تهران شد.
مقامهای ایرانی عادلخواه را بهاتهام اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال زندان محکوم کردند. او سپس به حبس خانگی رفت، اما مجددا به زندان بازگردانده شد. روز ۲۳ دی، همزمان با بازگرداندن عادلخواه به زندان، وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای این تصمیم را محکوم کرد و گفت چنین اقدامی میتواند پیامدهای منفی در روابط ایران و فرانسه ایجاد کند و اعتماد میان دو کشور را کاهش دهد.
فریبا عادلخواه اتهامهایی که مقامهای ایرانی به او وارد کردهاند را رد کرده است. فرانسه نیز اتهامهایی که به این محقق وابسته به دانشگاه معتبر پاریسی وارد شده است را «با انگیزه سیاسی» خواند و بارها خواستار آزادی عادلخواه شد.
سپاه پاسداران در سالهای اخیر، دهها شهروند دو تابعیتی و خارجی را با طرح اتهامهای جاسوسی و امنیتی بازداشت کرده است.
گروههای حقوق بشر ایران را متهم کردهاند که از طریق این دستگیریها تلاش میکند از کشورهای دیگر امتیاز بگیرد. ایران که تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد، بازداشت زندانیان برای به دست آوردن اهرم دیپلماتیک را انکار میکند. با این حال در گذشته مبادله زندانیان انجام شده است و ایران و فرانسه در مارس ۲۰۲۰، رولاند مارشال، محقق فرانسوی را با یک مهندس ایرانی به نام جلال روحاللهنژاد مبادله کردند.